Onko sinulla jo sisälasit?

Silmien jännitystila, voimakkaasti lisääntyvä haaste.

Silmän mukautumiskyky on 50 vuotiaalla noin viidesosa lapsen vastaavasta. Ihminen käyttää silmän mukautumiskyvystä sujuvasti puolet. Mukautumiskyky heikkenee iän myötä samalla kun valontarve lisääntyy. Muutokset tulevat hitaasti ja varmasti.

Jatkuva, pitkäkestoinen, päivästä, viikosta ja kuukaudesta toiseen jatkuva lähelle katsominen aiheuttaa yhä useammin jännitystilan silmälihakseen. Kyse ei lihaksen heikkoudesta, vaan edellä mainitusta jatkuvasta ja pitkäkestoisesta rasitustilasta, jota voisi kuvata pienen käsipainon roikottamisena koko päivän. Kauas katsottaessa (kaukovoimakkuudet ajan tasalla ja käytössä) silmä rentoutuu, mutta lähelle katsottaessa on jatkuva 1,5- 2dpt:n rasitus, jota voisi verrata 1,5-2kg:n käsipainon pitämiseen koko lähelle katsomisajan päivän mittaan eli tyypillisesti 10-14 tuntia päivässä.

Tämä sama rasitustilanne on käytettäessä monitehoja lähityössä, koska katselukohta linsseistä ei asetu oikeaan kohtaan vaan voimakkuutta on aina liian vähän, kun päätä pidetään luonnollisessa asennossa. Mikäli taas pää ja niska käännetään siten, että voimakkuus on oikea, on niska automaattisesti huonossa asennossa.

Rasitustila voimistuu, mikäli kaukovoimakkuudet eivät ole ajan tasalla tai niitä ei ole korjattu lainkaan.

Jännitystilaa ilmenee yhä enemmän ja yhä nuoremmilla. Jännitystilan tyypillisiä oireita ovat päänsärky, niska hartiavaivat ja näön hidas tarkentaminen kaukaa lähelle tai päinvastoin. On tyypillistä, että oireita hoidetaan kohtuudella, mutta syy jää hoitamatta. Ainoa hoito oireisiin on oikean linssityypin ottaminen käyttöön, nuorilla Nuorisomoniteho ja ikänäköisillä Sisälasit.

Olisi järkevää ottaa oikea linssityyppi käyttöön ennen vaikean jännitystilan ilmaantumista, koska hoito on tuolloin huomattavasti helpompaa ja edullisempaa.

Yksiteholasin (esimerkiksi lukulasi) merkittävin ongelma on mitättömän pieni syväterävyysnäkeminen, joka ikänäköisellä on tyypillisesti 10-30cm. Tämä aiheuttaa käyttöön ongelmia, jolloin laseja täytyy olla käytössä useita ja niitä on jatkuvasti otettava pois silmiltä. Jo 2-3 lukulasia/kaukolasia maksaa sisälasin verran. Lukulaseja täytyy myös uusia huomattavasti tiheämmin.

Sisälasi on nykyaikaisin ja paras linssi työ- ja kotikäyttöön. Sisälasi korvaa täysin päätelasit ja lukulasit sekä on huomattavasti parempi sisätiloissa kuin monitehot. Sisälasi soveltuu päätetyöhön, kokouksiin, neuvotteluihin, asiakaspalveluun, kotitöihin, puutarhatyöhön, kassatyöhön, hoitotyöhön, siivoukseen, käsitöihin, lukemiseen ja TV:n katseluun jne.

Sisälaseissa on useita erilaisia painotusvaihtoehtoja, joista voit valita juuri sinulle sopivimman tuotteen.

Tai voit jättää valinnan suoraan optikolle ja nauttia sisälasien tuomista merkittävistä eduista.